فوتبال دستی

قوانین فوتسال

فوتسال ورزشی با توپ شبیه فوتبال است که در محوطه کوچکتر انجام می شود و بخاطر فضای کمتر دارای تحرک بیشتر است

رقابت‌های فوتسال در زمینی به ابعاد زمین بسکتبال، در محل‌های سرپوشیده و یا در محل باز و بدون دیوار و حصار انجام می‌گیرد. بخاطر فضای کمتر دارای تحرک بیشتر است.بسیاری از بازیکنان بزرگ فوتبال، از طریق کسب مهارت‌های فوتسال، زمینه مطرح شدن خود را به عنوان بازیکنان بزرگ فوتبال فراهم کردند

  خلاصه قوانین فوتسال :

تعداد بازیکنان:

تعداد بازیکنان؛ یک مسابقه با شرکت دو تیم نباید بیش از ۵ بازیکن باشد که یکی از آن‌ها دروازه بان با لباس مشخص است در شروع مسابقه حداقل بازیکن باید ۵ نفر باشد در صورت اخراج بازیکن هر تیم کمتر از سه نفر مسابقه باید تعطیل شود.

 ۱- حداکثر بازیکن ذخیره ۹ نفر می‌باشد

2- تعداد تعویض سیار نامحدود است حتی دروازه بان (رنگ لباس دروازه بان متمایز از بازیکنان)

3- عمل تعویض زمانی خاتمه می‌یابد که بازیکن جانشین وارد زمین شود

    چنانچه در جریان بازی تعویض سیار بازیکن جانشین قبل از اینکه بازیکن تعویضی کامل زمین را ترک کند وارد زمین شود. داور بازی را قطع (با رعایت آوانتاژ به تیم حریف) بازیکن تعویضی را بیرون بفرستد به بازیکن جانشین اخطار و بازی با یک ضربه آزاد غیر مستقیم به نفع تیم مقابل از محل توقف توپ زده می‌شود.

داوران :

هر بازی توسط یک داور ، یک داور دوم ، یک وقت نگهدار و یک داور سوم قضاوت میشود .

برای اداره بازی یک داور اصلی یا سرداور تعیین می گردد . قدرت او که قانون به او تفویض نموده است از موقع ورود به محل بازی در آن واقع شده تا خروج آنجا پایان می یابد هر مورد مرتبط با بازی نتیجه نهایی تصمیم با اوست در صورت عدم حضور وقت نگهدار این مسؤولیت به عهده اوست .

اگر بین تصمیم داور و داور دوم در مورد یک خطا اختلاف نظر وجود داشته باشد تصمیم و عقیده داور باید اجرا شود

کمک داور ( داور دوم ) : بایستی برای هر مسابقه تعیین شود طرف مقابل داور اصلی انجام وظیفه می کند همان قدرت اجرایی را دارد به جز ( همه وقایعی را که قبل در حین یا بعد از بازی می افتد ثبت و گزارش کند ) در صورت نبودن وقت نگهدار وظیفه دارد دو دقیقه اخراجی بازیکنان و تایم یک دقیقه را محاسبه نماید و تعویض سیار صحیح انجام گرفته است . در صورت دخالت بی مورد از جانب کمک داور ، داور اصلی بایستی او را از وظیفه آن معاف شخصی دیگری جانشین وی موضوع را گزارش کند.

وقت نگهدار : در خارج از بازی در امتداد خط میانی در منطقه تعویض بازیکنان قرار گیرد .وظایف او نگهداری وقت بازی ۲ دقیقه اخراجی یادداشت تایم اوت ها و دادن علامت تایم اوت به داوران اعلام زمان بازی با صوت به داوران و یادداشت ۵ خطای اول هر تیم در هر نیمه که توسط داوران اعلام شده ثبت شماره گلزنان و بازیکنان اخراجی و اخطاری و تایم اوت ها آن ها میباشد  

یک دقیقه تایم اوت را چک کند .

دو دقیقه زمان مورد نیاز برای برگشتن یک بازیکن بجای بازیکن اخراجی را محاسبه نماید .

پایان نیمه اول ، پایان مسابقه ، پایان ۲ زمان وقت اضافه و پایان تایم اوت را با صوت خود وعلائم ارائه شده به داوران نشان دهد .

تایم اوت های انجام شده توسط تیمها را در تابلو نشان دهد .

تعداد ۵ خطای اولیه توسط هر تیم در هر نیمه از زمان بازی را در تابلو نشان داده و علامت دهد

وظایف داور سوم

داور سوم به وقت نگهدار کمک میکند تا تعداد خطاهای انجام شده ( ۵ خطای اولیه ) در هر نیمه را ثبت مینماید .

هر توقف در بازی و دلایل توقفها را ثبت میکند .

شماره بازیکنان زننده گل را ثبت می کند .

شماره و نام بازیکنان اخطاری واخراجی را ثبت میکند .

هر گونه اطلاعات مورد نیاز در فرم مسابقه را ثبت میکند .

در صورت بروز هرگونه آسیب دیدگی احتمالی برای داور و داور دوم ، داور سوم جایگزین آنها میشود

مدت زمان بازی

فوتسال دارای دو وقت 20 دقيقه ای برای بازی و زمان بين دو نيمه استراحت 15 دقيقه ای می باشد. هر تيم فوتسال مي تواند در هر نيمه يك تايم درخواست كند (در بازي هاي حذفي فوتسال در وقت اضافي تايم اوت وجود ندارد)

براي ضربه پنالتي فوتسال و ضربات آزاد بدون ديوار دفاعي در فوتسال (پنالتي دوم 5 خطا) به اندازه زدن ضربات مذكور در پايان وقت به زمان بازی اضافه مي شود. در بازيهای فوتسالی كه بايستي نتيجه مشخص شود در صورتي كه بعد از پايان وقت قانوني نتيجه بازي فوتسال مساوي باشد از دو وقت اضافه 5 دقيقه اي استفاده مي شود. در طي دو وقت اضافه 5 دقيقه اي هيچ گونه تايم اوتي به تيمهای فوتسال داده نمي شود.

  شروع بازی فوتسال

برنده قرعه در شروع بازی فوتسال اختيار انتخاب زمين فوتسال و بازنده قرعه ضربه شروع بازي  فوتسال را مي زند. ضربه شروع بازی فوتسال به داخل زمين حريف با علامت داور اصلي خواهد بود كه فاصله بازيكن مقابل با توپ فوتسال 3 متر خواهد بود. از ضربه شروع بازی فوتسال مستقيماً گل به دست نمي آيد.

خطاها و رفتارهای ناشایست؛

هرگاه بازیکنی سهواً یا از روی بی احتیاطی یا نیروی نامتعادل یا بیش از اندازه ۱۱ خطای زیر را مرتکب شود یک ضربه آزاد مستقیم -یک ضربه پنالتی- به نفع تیم مقابل (اگر داخل محوطه جریمه باشد) گرفته می‌شود:

لگد زدن -پشت پا زدن – پریدن روی حریف – تنه شدید و خطرناک – تنه از پشت به حریف – تف انداختن – زدن حریف – گرفتن حریف – هل دادن حریف – با شانه به حریف حمله کردن – تکل کردن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *